Egy okostelefon, táblagép, vagy bármilyen más érintőképernyős eszköz nem kis beruházás, ráadásul az egyik legkönnyebben sérülő rész éppen maga a képernyő. Ezért is célszerű ezeket az eszközöket fóliával védeni. Az okostelefonokon többnyire már van ilyen, de előfordul, hogy használat közben megsérülnek és cserére szorulnak. Cikkünkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell a telefonra, illetve egyéb, érintőképernyővel rendelkező eszközre a fóliát felhelyezni.

  1. Tisztítsd meg az érintőképernyő felületét. Az új fólia csomagjában általában található egy kendő, mely alkalmas erre. Ha már van fólia a képernyővédőn, akkor előtte távolítsd el. A legjobbak a mikro szálas kendők.
  2. Készítsd elő a védőfóliát. A fóliák jellemzően két védőréteggel készülnek. Távolítsd el az első réteget (jellemzően egyes számmal van jelölve). Ezt követően már csak a szélén fogd meg a fóliát, különben szennyeződések kerülnek a ragasztóval ellátott felületre.
  3. Illeszd rá a felületre a fóliát. Fontos a pontos illesztés. Használj egy műanyag lapot, például hitelkártyát az esetleges légbuborékok eltávolításához.
  4. Tépd le a második réteget. Néhány védőfólia esetében még el kell távolítanod egy második réteget is.

Tippek

Válassz olyan helyet, ahol nincs nagy por, ilyen lehet például egy fürdőszoba tusolás után, de ne legyen túl párás sem a levegő, mert lecsapódhat a kijelző felületén.

Figyelmeztetés

  • Nagyon fontos, hogy a tisztítás során a legapróbb porszemet is eltávolítsd, különben a fólia felhelyezése során buborékok alakulnak ki. Ezek nem csak esztétikailag problémásak, de az érintőképernyő megfelelő működését is akadályozzák.
  • Csak olyan fóliát válassz, amit az adott készüléktípushoz gyártottak, különben rossz lesz az illesztés.

XPRO™ kijelzővédő fólia felhelyezés és buborék eltávolítás

XPRO™ Tempered Glass – edzett üveg kijelzővédő felhelyezés és törésteszt

MyScreen Diaomnd Glass – edzett üveg kijelzővédő felhelyezés